ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура вручила підозри лікарю та медсестрі психлікарні, звідки втікав підозрюваний у вбивстві Слепченко

Слідство встановило, що спортсмена випускали з-під цілодобової охорони щонайменше 11 разів.

Київська прокуратура повідомила про підозру лікареві-психіатру і в.о. старшої медсестри міської психоневрологічної лікарні. Медпрацівникам закидають сприяння втечі з психіатричної лікарні Дмитра Слепченка, підозрюваного в убивстві байкера в Києві. Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Під час досудового слідства встановлено, що підозрюваний, якого, за рішенням суду, помістили в психлікарню, схилив лікаря-психіатра і в.о. старшої медсестри до надання йому допомоги в систематичних утучах з установи. Медпрацівники в обумовлений час відчиняли підозрюваному двері відділення і не повідомляли про факти його втечі в правоохоронні органи.

Встановлено, що з лютого по травень за сприяння медперсоналу підозрюваний 11 разів покидав лікарню, повертаючись тільки на ніч.

Під час чергової втечі 14 травня правоохоронці затримали Слепченка в торгово-розважальному центрі Васильківського району Київської області під час перегляду фільму в кінотеатрі. Протягом обшуку в палаті підозрюваного виявили алкоголь, мобільні телефони та наркотичні речовини.

Фото: Прокуратура Києва

24 липня за результатами розслідування лікареві-психіатру і в.о. старшої медсестри повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ст.394 (пособництво у втечі із спеціалізованого лікувального закладу) і ч.3 ст. 382 (умисне невиконання рішень суду, які набули чинності, що заподіяло істотної шкоди державним і громадським інтересам) Кримінального кодексу.

Втікачеві повідомлено про підозру за ст. 394 (втеча із спеціалізованого лікувального закладу, вчинена повторно), ч.4 ст.27, ч.3 ст.382 (підбурювання до умисного невиконання постанов суду, що набули чинності, що заподіяло істотної шкоди державним і громадським інтересам) і ч.1 ст.309 (незаконне придбання і зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу.

За клопотанням прокуратури підозрюваний пройшов судово-психіатричну експертизу, згідно з якою його визнано осудним, без потреби в лікуванні.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Слепченко у травні 2017 року застрелив байкера на Харківському шосе в Києві. Після вбивства він переховувався протягом двох діб, а потім здався поліції. Слепченка заарештували і за рішенням суду помістили в психоневрологічну установу в Глевасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram