ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський суд закінчив вивчати речові докази у справі про вибух у пабі "Стіна" 2014 року

У СІЗО залишилися тільки двоє підозрюваних у вчиненні теракту.

Харківський суд закінчив вивчати речові докази у справі про вибух у пабі "Стіна" 2014 року
Фото: EPA/UPG

Київський районний суд м. Харкова закінчив вивчати речові докази у справі про теракт, який стався у рок-пабі "Стіна" у листопаді 2014 року. Про це повідомила прокуратура Харківської області, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні закінчили вивчати речові докази. Окрім того, суд подовжив обвинуваченій запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб", - сказано у повідомленні.

Наступне засідання призначене на четвер, 25 липня.

Підозрювана в організації теракту - Марина Ковтун, обвинувальний акт щодо неї направили до суду ще влітку 2015 року. У СІЗО, окрім Ковтун, перебуває тільки один підозрюваний у справі, інших співучасників "обміняли в рамках виконання мирного плану Президента".

Нагадаємо, 9 листопада 2014 року у харківському рок-пабі "Стіна" стався вибух, внаслідок якого, за даними МВС, постраждали 13 осіб. За фактом події відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки) КК України.

17 листопада у прес-центрі СБУ поінформували, що спецслужба успішно завершила спецоперацію з нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у Харкові і Харківській області і причетна до вибуху у харківському пабі "Стіна".

5 липня 2018 року у зв'язку зі звільненням з посади головуючої судді Світлани Шмадченко новим головуючим суддею  став Денис Невядомський. Колегія суддів у новому складі вирішила почати новий розгляд справи.

На початку 2019 року головуючий Денис Невядомський пішов у відпустку по догляду за дитиною. Його місце зайняв суддя Віктор Попрас. Суд вирішив продовжити слухати справу, незважаючи на зміни у колегії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram