ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області затримали чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні дев'ятирічного хлопчика

Зловмисник підійшов до дитини зі спини, закрив рот долонею і затягнув у сторожовий будинок, де зґвалтував.    

В Одеській області затримали чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні дев'ятирічного хлопчика
Фото: npu.gov.ua

В Одеській області поліція затримала 63-річного чоловіка за підозрою в зґвалтуванні 9-річного хлопчика. Про це повідомляє пресцентр поліції Одеської області.

Приїхавши на виклик, правоохоронці з'ясували, що злочин було скоєно на місцевому ставку, де рибалив хлопчик. Зловмисник підійшов до хлопчика зі спини, закрив рот долонею і потягнув у сторожовий будинок, де гвалтував.

Про цей інцидент дитина розповів своїм родичам, до яких приїхала в гості. Своєю чергою, вони відразу викликали поліцію.

За кілька годин правоохоронці встановили особу підозрюваного чоловіка. Це виявився 63-річний охоронець ставка. Чоловіка затримали в іншому селі за місцем проживання. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

Натепер його затримано до обрання запобіжного заходу. За подібний злочин законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, 11 липня 2019 року Верховна Рада запровадила примусову хімічну кастрацію для педофілів віком від 18 років до 65 років і створила їх відкритий публічний реєстр. За законопроект №6449 проголосували 247 депутатів при мінімально необхідних 226. 

Крім того, пропонується збільшити термін покарання за зґвалтування неповнолітньої особи позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. При цьому зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої особи карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років з примусовою хімічною кастрацією.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram