ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Києва накрили базу великого наркосиндикату

Нарколабораторія була розташована в Макарівському районі.

У Макарівському районі Київської області в середу, 24 липня, виявили нарколабораторію злочинного угруповання, що є відгалуженням російського наркосиндикату "Хімпром".

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, який саме перебуває у відпустці.

"У березні "К" СБУ і ГПУ затримали групу наркоторговців зі щоденним оборотом 20 тис. доз. У результаті НСРД [негласних слідчих розшукових дій] по цій банді сьогодні накрили нарколабораторію в Макарівському районі Київської області", - написав Луценко у фейсбуці.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Нагадаємо, що березневий розгром української гілки "Хімпрому" в ГПУ і СБУ назвали безпрецедентною операцією в історії країни.

Ця організація діяла на території України щонайменше з 2014 року. Наркотики, в основному синтетичні, продавали за криптовалюту. Виручені кошти легалізовували в тому числі через будівництво, торгівлю, ресторанний бізнес. За попередніми оцінками, щорічний оборот цієї злочинної організації становив десятки мільйонів доларів.

У березні було затримано близько 20 представників верхівки злочинного угруповання, але до протиправної діяльності було залучено понад тисячу осіб. Невелика кількість організаторів устигла втекти за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram