ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області затримали директора Національного парку на хабарі $5 тис.

За хабар чиновник обіцяв не втручатися в роботу фермерського господарства.

Державне бюро розслідувань затримало директора Дермансько-Острозького національного природного парку в Рівненській області під час отримання $5 тис. хабара. Про це повідомляють на сайті ДБР.

Слідчі територіального управління ДБР у Хмельницькому задокументували факт вимагання й отримання неправомірної вигоди.

Фото: dbr.gov.ua

За попередньою інформацією, чиновник вимагав і отримав хабар від директора фермерського господарства. За ці гроші він обіцяв не створювати перешкод роботі фермерського господарства, а також посприяти в оформленні та погодженні документів для перенесення меж земельної ділянки.

Фото: dbr.gov.ua

За фактом хабара відкрито розслідування, інкриміноване згідно з ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

Фото: dbr.gov.ua

На цей момент ДБР вирішує питання про оголошення затриманому підозри.

У разі доведення провини чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, а також з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в липні ДБР також затримало начальників двох митних постів у Миколаївській і Чернігівській областях на хабарництві. Вони разом із заступником і митним брокером отримували хабарі від підприємців за те, щоб не створювати штучних перешкод експорту товарів.

Задокументовано п'ять епізодів отримання співробітниками митниці хабарів на загальну суму 6 тис. доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram