ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова знову звернулася до Москалькової по термінове надання медичної допомоги політв'язню Бекірову

Справу Бекірова розглядатимуть у суді, який за чотири години їзди від Сімферополя.

Денісова знову звернулася до Москалькової по термінове надання медичної допомоги політв'язню Бекірову
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважена із захисту прав людини Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою терміново надати медичну допомогу політв'язню, кримському татарину Едему Бекірову, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя, у зв'язку з погіршенням його самопочуття.

Про це Денісова написала у своєму фейсбуці.

Вона також підкреслила, що Бекіров - інвалід першої групи, потерпає від цукрового діабету, болю в серці і ядухи. Незважаючи на все це, за рішенням «Верховного суду Криму», розгляд його справи проходитиме в «Красноперекопському районному суді Криму», розташованому за чотири години їзди в автозаку із Сімферополя. Із таким критичним станом здоров'я політв'язня поїздка є дуже небезпечною.

«Тому я звернулася до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, щоб вона негайно вжила заходів для забезпечення Едема Бекірова медичною допомогою, а також посприяла його участі в судових засіданнях без ризику для його здоров'я. Очікую відповіді", - написала Денісова.

Нагадаємо, жителя Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді у Крим вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму відвідати 78-річну матір і родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі. Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" Сімферополя заарештував Бекірова.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню - окупанти обмежилися переведенням його в медчастину СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram