ГоловнаСуспільствоЖиття

Політв'язень Бекіров перестав вставати з ліжка, - адвокат

У медчастині СІЗО повідомили, що у Бекирова затиснення нерва.

Політв'язень Бекіров перестав вставати з ліжка, - адвокат
Эдем Бекиров
Фото: UATV

Стан здоров'я політв'язня й активіста Едема Бекірова у Сімферопольському СІЗО погіршився: він майже не встає з ліжка і відчуває сильні болі. Про це сьогодні повідомив його адвокат Олексій Ладін, пише "Крим.Реалії".

Бекіров знаходиться у медичній частині СІЗО. Сьогодні він не зустрівся з адвокатом, тому що не зміг піднятися з ліжка внаслідок сильного болю у спині.

"Я спробував сьогодні відвідати Едема Бекірова у камері медчастини СІЗО, але він не зміг встати з ліжка, тому що у нього дуже сильно болить спина. Я відразу ж звернувся до медчастини. Медпрацівник до нього зайшов і Бекіров підтвердив, що у нього затисло нерв у хребті. Чому це сталося, я поки не можу сказати, оскільки так і не побачився з ним", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді у Крим уранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі. Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" Сімферополя заарештував Бекірова. 

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупаційна влада Криму обмежилася переведенням його до медчастини СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram