ГоловнаСуспільствоПодії

Український траулер "Іван Голубець" затонув біля берегів Мавританії після тривалої пожежі

Відомо про двох загиблих.

Український океанський траулер "Іван Голубець" затонув біля берегів Мавританії після тривалої пожежі. У момент загоряння на його борту було 90 осіб - громадяни України і Росії. Відомо про двох загиблих, повідомив колишній представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін на своїй сторінці у фейсбуці.

Фото: Цензор

"Згідно з оновленою інформацією про трагічну долю українського риболовецького судна "Іван Голубець" - судно затонуло вчора вночі в океані на глибині 35 метрів, і вже маємо двох підтверджених загиблих рибалок. Капітан судна - кримчанин - був у рейсі з українськими документами", - написав Бабін.

"Незрозумілі маневри судна перед інцидентом, відключення АІС і дивні дії команди під час спроб порятунку корабля вже дозволяють фахівцям припустити, що в трюмах злощасного судна було щось цікаве, крім власне риби. Щось таке, чого краще нікому не показувати", - написав Бабін.

Він нагадав, що "Іван Голубець" перебуває у власності української державної компанії під операційним управлінням латвійського бізнесмена.

Фото: Цензор
Фото: Цензор

"Іван Голубець" - одне з чотирьох океанських суден, які належать Україні. Вони історично добували рибу в районі Нової Зеландії. Ще є "Олексій Слободчиков", "Професор Михайло Александров" і "Капітан Русак". На початку 2010-х років "Капітан Русак" перевели в район Мавританії, а три роки тому стало відомо, що "Іван Голубець" теж змінить акваторію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram