ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області затримали браконьєра з креветками і крабами на суму 345 тис. Гривень

Живі біоресурси неушкодженими повернули в природне середовище.

У Скадовському районі на території Чорноморського біосферного заповідника в Херсонській області водна поліція затримала браконьєра з мішками креветок і крабів на суму 345 тис. гривень. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Біля озера Джарилгач поліцейські виявили місцевого жителя, який виловлював живі водні біоресурси незаконними знаряддями. Протягом огляду поліцейські вилучили в чоловіка креветок на 195 тис. гривень і кілька сіток, у яких були червонокнижні краби на 150 тис. гривень.

Фото: npu.gov.ua

Живі біоресурси неушкодженими повернули в природне середовище.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження згідно з ч.1 ст.249 КК «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Чоловікові може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років. Крім того, поблизу села Хорли Каланчацького району водні поліцейські вилучили 10 сіток завдовжки загалом 170 м. А в Генічеському районі в акваторіях Азовського моря і озера Сиваш - 99 підйомних пасток і 31 місинову сітку завдовжки 1550 м. Усіх живих істот випущено зі знарядь лову в природне середовище.

Фото: npu.gov.ua

У заходах відпрацювання акваторії морських районів Херсонської області для протидії незаконному вилову живих водних біоресурсів були задіяні підрозділи поліції на воді з Херсонської, Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Черкаської та Одеської областей. За два дні поліцейські виявили три факти масштабного незаконного вилову біоресурсів.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, в березні 2019 року в Бердянську прикордонники затримали судно, яке незаконно виловило 3,5 тонни риби в Азовському морі. У результаті правоохоронці вилучили документацію, засоби лову, а також і саме риболовецьке судно.

Дії порушників попередньо кваліфікували теж за ч.1 статті 249 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram