ГоловнаСуспільствоЖиття

За передвиборну кампанію у Києві зафіксували понад 600 порушень

Відкрито 38 кримінальних проваджень.

За передвиборну кампанію у Києві зафіксували понад 600 порушень
Фото: izbirkom.org.ua

За період передвиборної кампанії поліція Києва зареєструвала 642 порушення у виборчій сфері, складено 155 адмінпротоколів, відкрито 38 кримінальних проваджень. Про це повідомляється на сайті відомства.

За даними правоохоронців, найбільша кількість правопорушень була пов'язана з незаконною агітацією - 354 випадки, можливим підкупом виборців - 51, хуліганством - 41, конфліктами - 40, перешкоджанню виборчого права - 16, пошкодженням майна - 9.

Кримінальні провадження розслідуються за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права), ст. 296 (Хуліганство), ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), за ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) тощо.

Адмінпротоколи складені за ст. 212-14 (Порушення порядку розміщення агітматеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях), ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск), ст.212-9 (Порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням ЗМІ і порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів).

Раніше повідомляли, що Комітет виборців масово фіксує порушення у "день тиші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram