ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію у роковини вбивства журналіста Павла Шеремета

Він загинув три роки тому внаслідок вибуху автомобіля.

У Києві провели акцію у роковини вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомляє кореспондент LB.ua.

Акція відбулася на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, де три роки тому загинув журналіст.

На акції були кілька десятків людей.

Серед них тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор. Він поклав квіти до місця загибелі Шеремета і тримав у руках листівку з написом "Хто вбив Павла? 3 роки без відповіді".

"Павло Шеремет уособлював найкраще, що є у розслідувальній журналістиці. Він - символ свободи преси", - сказав Тейлор.

Головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва зазначила, що останній фактичний звіт у справі був 17 лютого 2017 року.

"Ми досі сподіваємося, що розкриття цієї справи є справою честі для України і для Зеленського", - сказала Мусаєва.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 07:45 ранку у центрі Києва підірвали автомобіль керівника видання "Українська правда" Олени Притули, в якому знаходився Павло Шеремет. Він помер у кареті швидкої допомоги.

У липні 2018 року перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу, яка може бути причетна до вбивства журналіста, але поки її не ідентифікувало".

У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що коло підозрюваних у вбивстві Шеремета звузилося до декількох сотень.

Павло Шеремет - білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань, у 1990-х - 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом - "Первого канала". Протягом останніх п'яти років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram