ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє бійців 24-ї ОМБР загинули на Донбасі (оновлено)

Один з військовослужбовців був поранений і згодом помер у лікарні, другий був убитий під час спроби врятувати пораненого побратима.

Двоє бійців 24-ї ОМБР загинули на Донбасі (оновлено)
Фото: Макс Левин

У п'ятницю, 19 липня, в результаті снайперського обстрілу в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинули двоє військовослужбовців 24-ОМБР імені Короля Данила.

Про це повідомив пресцентр ООС.

"19 липня під час проведення інженерних робіт з обладнання бліндажа від ворожого снайперського вогню загинули двоє військовослужбовців одного з підрозділів окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Один з військовослужбовців був евакуйований з місця обстрілу, отримав домедичну допомогу і був доставлений в найближчу районну лікарню, де від отриманого поранення помер. Другий військовослужбовець отримав кульове поранення в бік і руку, намагаючись врятувати бойового побратима і винести його на носилках із зони обстрілу. Від ураження ворожою кулею він загинув на місці", - йдеться у повідомленні.

Імена загиблих бійців не вказуються.

Оновлення 10.00. У 24-й бригаді назвали імена загиблих військових - це 30-річний Роман Джерелейко і 33-річний Олександр Бардалим.

"під час інженерного обладнання позицій, солдат Джерелейко Роман Васильович зазнав кульового поранення від рук ворожого снайпера. Медик, що своєчасно прибув з сусідньої позиції, кваліфіковано надав йому першу медичну допомогу. Після оповіщення по черговим засобам зв’язку, на місце події одразу прибули командир роти та командир взводу старшина Бардалим, які особисто почали здійснювати евакуацію солдата Джерелейка", - йдеться у повідомленні 24-ї бригади.

"За 15 метрів від позиції, під час закріплення тяжкопораненого на ношах, ворог поцілив вдруге – цього разу в командира взводу, старшину Бардалима Олександра Володимировича. Характер поранення був несумісним з життям і протягом хвилини часу Сашко помер на руках свого командира роти", - розповіли військові.

Попри продовження обстрілу і небезпеку, бійцям вдалося евакуювати тяжко пораненого солдата Джерелейка. Медики робили усе можливе, щоб врятувати його, але, на жаль, велика крововтрата і характер поранення не дали йому шансів на життя і він помер у міській лікарні Курахового.

Солдат Джерелейко Роман Васильович, 04.11.1988 р.н. був родом з м. Волочиськ, що на Хмельниччині. У нього залишились матір, батько, а також син Данило, 2012 р.н.

Роман Джерелейко
Роман Джерелейко

Старшина Бардалим Олександр, 13.02.1986 р.н. - родом з м. Корсунь-Шевченківський, Черкаської області. Він був на війні з 2015 року, а до його звільнення з лав ЗСУ залишалося 20 днів. У нього залишилася дружина і син Денис, 2012 р.н.

Фото: Олександр Бардалим

Раніше повідомлялося, що в четвер, 18 липня, на Донбасі загинув старший солдат ЗСУ Богдан Бігус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram