ГоловнаСуспільствоПодії

Біля будівлі Ради поліція затримала чоловіка з саморобною гранатою (оновлено)

22-річний житель Полтавської області перебуває в розшуку за дезертирство.

Біля будівлі Ради поліція затримала чоловіка з саморобною гранатою (оновлено)
Фото: volyanarodu.com.ua

Поліція Києва в п'ятницю, 19 липня, біля будівлі Верховної Ради затримала чоловіка з гранатою в сумці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Поліція Києва перейшла на посилений режим несення служби напередодні дня голосування на виборах. У будівлі парламенту, де ввечері має відбутися зустріч Вакарчука (лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук - ред.) з виборцями, поліцейські затримали 22-річного жителя Полтавської області, який перебуває в розшуку за дезертирство", - розповіло джерело агентства в столичній поліції.

Слідчо-оперативна група зараз проводить із затриманим слідчі дії, встановлюючи, де він взяв боєприпас і з якою метою приніс його під будівлю Верховної Ради.

Оновлення. Пресслужба Національної поліції в Києві повідомила, що біля будівлі парламенту затримано чоловіка з саморобною гранатою.

Фото: Національна поліція

"Під час патрулювання на вулиці Грушевського поліцейські полку особливого призначення, які несуть службу в посиленому режимі, побачили чоловіка, який підозріло поводився, а потім вирішили з ним поспілкуватися. Під час поверхневої перевірки у нього виявили гранату та запал. На місце події викликали слідчо оперативну групу Печерського управління поліції", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вилучили небезпечний предмет, його направлять на експертні дослідження. Затриманого, 22-річного жителя Полтавської області, доставили до територіального управління поліції. З ним спілкуються слідчі. За попередніми даними встановлено, що молодий чоловік перебуває в розшуку за дезертирство.

Подія зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. Вирішується питання про правову кваліфікацію події.

Напередодні повідомлялося, що поліція взяла всі окружні виборчі комісії під цілодобову охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram