ГоловнаСуспільствоЖиття

Техніка для реабілітації в домашніх умовах

Аби відновити можливість людини з обмеженими можливостями жити повноцінним життям, призначають комплекс реабілітаційних заходів. Для їх більшої ефективності використовують різноманітні технічні засоби, великий асортимент яких представлений у магазині “Ортоп”.

Що таке медична реабілітація

Це комплекс заходів щодо відновлення здібностей людини до самообслуговування. Вони спрямовані на поліпшення якості життя інвалідів, їхню побутову і суспільну адаптацію.

Оскільки місць у державних реабілітаційних центрах набагато менше, ніж потрібно, інвалідам деколи доводиться місяцями чекати своєї черги, втрачаючи дорогоцінний час. Різноманітне обладнання для реабілітації допоможе отримувати необхідну допомогу в домашніх умовах.

Асортимент товарів, представлених у нашому магазині

Медичні ліжка

Якщо через хворобу людина прикута до ліжка, важливо надати їй максимально комфортні умови. Медичні ліжка мають спеціальну конструкцію та складаються з декількох секцій. Це дозволяє швидко і без особливих зусиль змінювати їх форму і положення.

Існують моделі з механічним та автоматичним приводом. У перших конфігурація змінюється вручну, за допомогою спеціальних важелів. У другій — за допомогою електричних моторів, якими керують з компактного пульта.

Інвалідні коляски

Використовуються для переміщення людей з травмами хребта й іншими серйозними порушеннями опорно-рухового апарату. Для таких людей це — основний спосіб переміщення за межами житла. У нашому медмагазині можна придбати моделі таких категорій:

● механічні — приводяться в дію та управляються хворим, повністю в ручному режимі;

● з електроприводом — рух та управління відбувається за допомогою електричного двигуна, а живлення — від акумулятора; такі моделі зручніші за механічні;

● крісла-каталки — використовуються для пасивного переміщення хворого на невеликі відстані.

Протипролежневі матраци

Якщо людина прикута до ліжка, то за дуже короткий час можуть виникнути пролежні. Це призводить до важких ускладнень для здоров’я. Матраци бувають:

● комірчасті з компресором — дозволяють зафіксувати положення тіла, а за допомогою компресора можна змінювати тиск;

● секційні з компресором — складаються з кількох секцій, жорсткість регулюється за допомогою спеціального компресора, що коригує тиск залежно від потреб людини;

● статичні — найпростіша конструкція — повторює контури тіла та не потребує джерела живлення, оскільки компресор відсутній.

Тренажери для реабілітації

Техніка для інвалідів, що за формою дуже нагадує звичайні спортивні тренажери. Проте конструкція дозволяє використання людьми з обмеженими можливостями. Активно використовується при різноманітних хронічних захворюваннях, після травм хребта та кінцівок, дитячому церебральному паралічі, інсульті тощо.

Милиці

Це палиці, обладнані спеціальними опорами. В першу чергу використовуються при травмах нижніх кінцівок, оскільки надають додаткову підтримку, знімаючи навантаження з травмованих кінцівок. Бувають пахвові та підлокітні милиці.

Тростини

Спеціальні опори, які полегшують пересування при певних захворюваннях опорно-рухового апарату та після травм. Бувають таких типів:

● стаціонарні — цільна палиця без регулювання по висоті;

● телескопічні — регулюються по висоті;

● квадроподи — палиця на 4-х опорах на кінці.

Ходунки для хворих

Спеціальні ортопедичні пристосування з чотирма ніжками, поєднаними між собою. За конструкцією бувають:

● крокуючі — можна переставляти кожну половину окремо, імітуючи кроки;

● некрокуючі — цільна конструкція;

● універсальні — поєднують у собі обидва типи.

Санітарні пристосування

Різноманітна медтехніка для ванни та туалету, як-от: крісла-туалети, насадки для унітазу, медичні судна та сидіння і поручні для ванни.

Реабілітація на дому сьогодні доступна кожному — не потрібно чекати, коли звільниться місце в найближчій лікарні. Зверніться до нас — ми з радістю допоможемо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram