ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Луганській області засудив двох організаторів "референдуму" 2014 року до умовних термінів

Підсудні уклали угоду зі слідством.

Суд у Луганській області засудив двох організаторів "референдуму" 2014 року до умовних термінів
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Попаснянський районний суд Луганської області засудив двох жителів Гірського Луганської області до 5 років позбавлення волі умовно за участь у ролі членів "виборчої комісії" в організації та проведенні "референдуму" на підтримку створення "Луганської народної республіки" 2014 року.

Про це повідомила пресслужба регіональної прокуратури.

Суд визнав підозрюваних винними в тому, що вони в травні 2014 року погодилися на участь в організації та проведенні "референдуму" на підтримку "Акта про державну самостійність ЛНР" у Лисичанську.

"Перебуваючи в приміщенні однієї із загальноосвітніх установ під час проведення незаконного "референдуму", зазначені особи виконували функції членів так званої "виборчої комісії", а саме: оформляли списки "виборців", видавали місцевим жителям "бюлетені" для голосування і разом з іншими членами "виборчої комісії" здійснили підрахунок голосів", - сказано в повідомленні.

Під час досудового розслідування підозрювані повністю визнали свою провину, "сприяли розкриттю злочину і викриттю інших співучасників", тому між ними і прокурором укладено угоду про визнання провини.

Суд визнав їх винними і засудив до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram