ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві зафіксували перший метеорологічний антирекорд літа

Температура води у Дніпрі в межах Києва вперше після 27 травня стала нижче за +20,0°С.

У Києві зафіксували перший метеорологічний антирекорд літа
Фото: wikimapia.org

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського зафіксувала перший температурний антирекорд цього літа у Києві.

"Завдяки тривалому зниженню температури повітря у Києві, яка з 9 липня нижча від кліматичної норми, у середу температура води у Дніпрі в межах Києва вперше після 27 травня стала нижчою за +20,0 °С. За даними спостережень гідрологічної станції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 17 липня середньодобова температура води була +19,8 °С і продовжує знижуватися", - йдеться у повідомленні на сайті обсерваторії.

Раніше повідомляли, що київська погода 1 липня встановила відразу два температурні рекорди. Середньодобова температура повітря 1 липня вперше за 139 років спостережень перевищила попереднє рекордне значення 25,6 градуса (1890 рік) на 0,4 градуса і склала 26,0 градуса. Ніч проти 2 липня виявилася найтеплішою з 1881 року: температура повітря вночі не опускалася нижче за 20,9 градуса, а це значить, що попередні рекорди 1938 і 2016 років перевищені на 0,9 градуса.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, нинішній червень у Києві став найтеплішим з 1881 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram