ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР затримало голову райадмінстрації у Рівненській області на хабарі у 110 тис. доларів

Глава РДА хотів отримати за оренду землі 300 тисяч доларів і попався на гарячому під час другого "траншу".

Держбюро розслідувань, Генпрокуратура і Управління Служби безпеки затримали голову Рокитнівської районної адміністрації Рівненської області за підозрою в триманні 110 тис. доларів хабара. Про це цьогодні повідомила прес-служба відомства.

Фото: Держбюро розслідувань

"Сьогодні у нас продуктивний день. Разом з Генеральною прокуратурою України та ГВ БКОЗ Управління Служба безпеки України у Рівненській області затримали голову Рокитнівської РДА за те, що зловживаючи довірою підприємця, отримав від нього 110 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

Слідчі центрального апарату ДБР встановили, що чиновник незаконно надалв в оренду 486 га землі підконтрольному йому приватному підприємству. Земля належала до невитребуваних земельних паїв Сновидовицької та Біловізької сільрад. 

Чиновник обдурив підприємця і переконав його, що отримати право оренди на ці земельні паї він може тільки якщо заплатить 300 тис. доларів.

Окрім того, чиновник вже не мав права надавати землю в оренду, оскільки з січня цього року рішення земельних питань не входить до компетенції районних адміністрацій.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Очікується, що йому найближчим часом оберуть запобіжний захід, готується підозра за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство в особливо великих розмірах. Санкція статті - від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Згідно з офіційним сайтом Рокитнівської РДА, її головою є Микола Кушнір. Він є засновником місцевого осередку міжнародної громадської організації по боротьбі з корупцією, а також очолює місцеву асоціацію підприємців. Згідно з декларацією за 2018 рік, дружина Кушніра є директором відгодівельного-торгового підприємства "Імпульс". Він задекларував 292 тис. доходів в якості зарплати, а також 52 тис. доларів і 13 тис. євро готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram