ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські спецслужби ретельно перевіряють українців, які вперше в'їжджають у Крим, - Аброськін

Українські громадяни проходять через тривалі допити.

Російські спецслужби ретельно перевіряють українців, які вперше в'їжджають у Крим, - Аброськін
Фото: investigator.org.ua

Співробітники ФСБ і прикордонної служби РФ дуже ретельно перевіряють громадян України, які вирішили вперше з моменту окупації Криму перетнути адміністративний кордон. Про це попередив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у фейсбуці.

"Останнім часом щодня адміністративний кордон з окупованою територією АР Крим перетинає від 8 до 10 тисяч громадян України, для порівняння в зимово-весняний час - удвічі менше. З цікавого - відповідно до проведеного аналізу-опитуванням жителів анексованого Криму, значна частина уникає відповідей з приводу порушень прав людини з боку окупаційної влади", - написав Аброськін.

За даними поліції, співробітники ФСБ і прикордонної служби РФ дуже ретельно перевіряють тих громадян України, які мають реєстрацію на материковій частині України і вперше перетинають лінію розмежування. Перевірки тривають не менш ніж годину, і більшу частину таких громадян доправляють у Джанкой, в Армянськ або Сімферополь, де проводять тривалі допити, вказав перший заступник голови Нацполіції.

"Тому громадянам України, які прийняли рішення вперше з моменту окупації виїхати на відпочинок до Криму, потрібно дуже добре задуматися", - застеріг він.

Нагадаємо, моніторинг цілей поїздки МінТОТ почало в червні 2019 року. Метою опитування на в'їзді на материкову Україну є визначення проблем, з якими стикаються мешканці окупованих територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram