ГоловнаСуспільствоВійна

У Краматорську двоє колишніх найманців "ДНР" здалися поліції

Після того, як буде доведено, що вони не скоювали тяжких злочинів, чоловіків звільнять від кримінальної відповідальності.

У Краматорську двоє колишніх найманців "ДНР" здалися поліції
Фото: ntv.ru

У Краматорську Донецької області двоє колишніх найманців "ДНР", які в 2014 році "несли службу" на контрольно-пропускних пунктах, здалися поліції.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

У Краматорський відділ поліції звернулися двоє місцевих жителів 1975 і 1979 років народження. Вони розповіли, що в травні 2014 року, піддавшись пропаганді, вони вступили до лав бойовиків "ДНР". Обидва незаконно здійснювали контрольно-пропускний режим в районі Станкостроя в місті Краматорськ. В їх обов'язки входили огляд автотранспорту та перевірка документів у водіїв і пасажирів.

Після звільнення міста українською армією колишні найманці приховували інформацію про свою роботу на терористів.

Наразі стосовно чоловіків розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Після того, як буде доведено, що під час перебування в рядах бойовиків вони не скоювали тяжких злочинів, їх звільнять від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки затримала колишнього начальника протиповітряної оборони "Слов'янської бригади ДНР" Володимира Цемаху. З 29 червня він перебуває під арештом за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

У кінці червня українські спецназівці затримали Цемаху в окупованому Сніжному, оглушили його і вивезли під виглядом паралізованого пенсіонера на підконтрольну Україні територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram