ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко відповів на вимогу Зеленського заплатити Південмашу за трамваї

Трамвай був лише один, і за нього внесли передоплату.

Кличко відповів на вимогу Зеленського заплатити Південмашу за трамваї
Фото: informator.ua

Київ купив у дніпровської компанії "Татра-Юг" один трамвай і вніс передоплату, решта суми надійде після коригування міського бюджету. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко, коментуючи розмову з президентом України Володимиром Зеленським про закупівлю й оплату трамваїв Південного машинобудівного заводу.

"У "Татра-Юг" ми купили поки що один трамвай і внесли за нього передоплату у розмірі 10 млн грн. Залишок, і підприємство про це знає, заплатимо після коригування міського бюджету, яке має відбутися на наступній сесії Київради. Також, і я раніше про це говорив, "Татра-Юг" виграла тендер на постачання ще 10 трамваїв, які курсуватимуть на Троєщині. На них теж потрібно виділити кошти рішенням Київради під час коригування бюджету", - повідомила пресслужба Кличка.

Він також підкреслив, що Київ закуповує трамваї і іноземного виробництва, і вітчизняного.

Кличко також пояснив, що ключовою вимогою тендерів на закупівлю трамваїв є низька підлога (зручність для людей з інвалідністю), але два роки тому "Татра-Юг" таких трамваїв запропонувати не могла.

Нагадаємо, в п'ятницю, 12 липня, співробітники "Татра-Юг" поскаржилися президенту Зеленському на те, що міська влада Києва не розрахувалася за поставлені столиці трамваї. Президент відразу ж подзвонив мерові Києва з проханням вирішити це питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram