ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі двоє військових отримали поранення і травми за добу

Бойовики здійснили 24 обстріли.

На Донбасі двоє військових отримали поранення і травми за добу
Фото: EPA/UPG

За минулу добу, 12 липня, збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 13 разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм. Про це повідомили в штабі ООС.

"Також противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 15 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил біля Лебединського, Новотроїцького, Водяного, Павлополя, Березового, Авдіївки, Пісків, Мар'їнки, Новомихайлівки.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 9 разів поблизу населених пунктів Зайцеве, Травневе, Новолуганське, Новоолександрівка, Попасна, Золоте-4, Світлодарськ.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення, ще один - бойове травмування.

Зазначається, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям.

За даними розвідки, 12 липня одного окупанта знищено і трьох поранено.

З початку цієї доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил біля Широкиного та Авдіївки.

Нагадаємо, під час артобстрілу Чермалика загинув мирний житель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram