ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ повідомила ексзаступникові директора "Укрхімтрансаміаку" про підозру в розтраті 8,5 млн гривень

У 2013 році керівництво держпідприємства провело тендер на постачання обладнання за завищеною вартістю.

СБУ повідомила ексзаступникові директора "Укрхімтрансаміаку" про підозру в розтраті 8,5 млн гривень
Фото: ukranews.com

Служба безпеки України повідомила колишньому заступникові директора Державного підприємства "Укрхімтрансаміак" про підозру в розтраті 8,5 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Співробітники Служби безпеки викрили факт розтрати 8,5 млн гривень під час закупівлі обладнання Державним підприємством "Укрхімтрансаміак". Оперативники спецслужби задокументували, що у 2013 році керівництво підприємства провело тендер на постачання за завищеною вартістю обладнання для аміакопроводу в російської компанії, яке не відповідає технічним вимогам і неможливо встановити на аміакопроводі", - йдеться в повідомленні.

За оцінками експертів, державному бюджету було завдано збитків на 8,5 млн гривень.

Колишньому заступнику директора ДП "Укрхімтрансаміак" оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в січні Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти підозрюваного в розкраданні державних коштів ексгендиректора держпідприємства "Укрхімтрансаміак" Віктора Бондика.

"Укрхімтрансаміак" створили 2001 року, це монополіст в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram