ГоловнаСуспільствоВійна

Німеччина виділила 760 тис. євро для психосоціальної допомоги жителям Донбасу

З 2018 року в рамках проєкту було надано допомогу понад 7 тис. потерпілим.

Німеччина виділила 760 тис. євро для психосоціальної допомоги жителям Донбасу
Фото: nr2.ru

Федеральний уряд Німеччини виділив Україні 760 тис. євро на реабілітацію постраждалих від військових дій на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті німецького посольства в Україні.

"Федеральний уряд Німеччини надає Мальтійській службі допомоги у світі додаткові 760 тис. євро для продовження проєкту, який ця служба здійснює в Україні - "Внесок у психосоціальну стабілізацію постраждалих в конфлікті в Україні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що раніше федеральний уряд уже надав Мальтійській службі 2 млн євро для гуманітарних заходів допомоги переміщеним особам і постраждалим від конфлікту в Україні.

У посольстві зазначили, що з 2018 року в рамках проєкту надано допомогу понад 7 тис. потерпілим, а в липні поточного року стартує нова фаза допоміжного проєкту в громадах Луганської та Донецької областей уздовж лінії розмежування, розташованих на підконтрольній українському уряду території.

"З цією метою відкриваються кілька центрів психосоціальної адаптації. Також у віддалених громадах людей, які потребують допомоги, будуть відвідувати мобільні команди підтримки", - відзначили в посольстві.

Нагадаємо, під час візиту до Маріуполя в червні президент Володимир Зеленський анонсував інвестиції в інфраструктуру Донбасу найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram