ГоловнаСуспільствоЖиття

Тріщина на київському пішохідному мосту є безпечною, - КМДА

Протягом дня тріщину ліквідують.

Тріщина на київському пішохідному мосту є безпечною, - КМДА
Фото: kiev.informator

Тріщина, яку виявили на новому пішохідному мосту в Києві, ймовірно, сталася через перепад температур і туго натягнуті троси. Про це повідомляється на фейсбуці КМДА з посиланням на слова заступника мера Олесандра Спасибка.

"Передусім, маю запевнити киян і гостей столиці в абсолютній безпеці моста. Наголошую, що жодних конструктивних порушень тут немає. Тріщина утворилася в покритті, ймовірно, внаслідок перепаду температур і сильно натягнутих тросів", - прокоментував він.

Протягом сьогоднішнього дня тріщину ліквідує підрядник, оскільки такі пошкодження мають бути усунені в результаті гарантійних зобов'язань.

"Кияни та гості міста вже полюбили пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів. Це, справді, унікальний об'єкт. Навколо нього зберігається неймовірний ажіотаж серед киян і гостей столиці", - додав Спасибко.

Нагадаємо, сьогодні вранці біля основи однієї з огорож київського нового пішохідно-велосипедного мосту виявили тріщину й обвислі троси.

Новий міст відкрили в Києві 25 травня. Уже наступного дня двоє скляних вікон у підлозі вкрилися тріщинами. Коли їх міняли, тріснуло третє.

Мер Києва Віталій Кличко пізніше повідомив, що верхнє скло-плівку найближчим часом замінять на броньоване.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram