ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС України та Ізраїлю підписали декларацію про співпрацю

Підписаний документ "остаточно покладе край непорозумінням під час перетину кордону".

МВС України та Ізраїлю підписали декларацію про співпрацю
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері підписали декларацію про інтенсифікацію співпраці.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"За статистикою Держприкордонслужби, 4,5 тис. громадян нашої держави отримали відмову в перетині кордону в 2017 році, 3,5 тис. українців не пропустили в 2018 році, а зараз, за пів року відвідати вашу країну не змогли 2,5 тис. наших громадян", - заявив Аваков, звертаючись до Дері.

За словами Авакова, підписаний документ "остаточно покладе край непорозумінням під час перетину кордону". "Крім того, ми реалізуємо наслідки підписаної між Україною та Ізраїлем угоди про реадмісію громадян", - додав він.

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю зі свого боку висловив надію, що підписаний документ дасть можливість громадянам України та Ізраїлю частіше літати один до одного.

"Щороку пасажиропотік між нашими державами становить близько 1 млн туристів. Наша політична й економічна мета - збільшити ці цифри, а для цього необхідно вирішити конфліктну ситуацію під час перетину кордону", - наголосив Дері.

У МВС України також зазначили, що підписана декларація дасть можливість забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час проходження прикордонного та митного контролю, зменшити час очікування зворотних рейсів і в разі відмови перетину кордону надавати громадянам офіційний документ з причиною відмови.

"Цього року на свято Рош ха-Шана ми очікуємо близько 30 тис. гостей і ми всім раді. Ми підготуємо необхідні заходи безпеки для проведення свята прочан. Уже традиційно в Умані під час свята Рош ха-Шана буде  велика кількість правоохоронців. Ми не очікуємо провокацій, але завжди готові захистити наших громадян і гостей України", - додав Аваков.

Нагадаємо, у лютому Міністерство закордонних справ України заявило, що не виключає можливості скасування безвізового режиму з Ізраїлем, якщо права українських туристів і мандрівників і далі систематично порушуватимуть на кордоні.

Про ситуацію в аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві читайте в матеріалі LB.ua "Безвіз під загрозою. Чим загрожують «аеропортові війни» між Україною та Ізраїлем".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram