ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі перевищила 40, поранено 7 українських бійців

Бойовики застосовують заборонені міномети і артилерію

Кількість обстрілів на Донбасі перевищила 40, поранено 7 українських бійців
Фото: rubryka.com

У середу, 10 липня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі 42 рази порушили режим припинення вогню. З них 28 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм.

У результаті обстрілу загинув український військовий, семеро військовослужбовців отримали поранення, двоє - бойові травми, повідомляє пресцентр Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у фейсбуці.

Противник відкривав вогонь по наших захисниках із гранатометів різних систем, зенітних установок, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Обстріли зафіксовано в районі населених пунктів Мар'їнка, Кам'янка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Павлопіль, Піски, Березове, Широкине, Гранітне, Красногорівка, Богданівка, Водяне, Миколаївка, Тарамчук, Лебединське, Кримське, Причепилівка, Новотошківське, Луганське, Південне, Золоте-3, Золоте-4, Попасна, Новоолександрівка, Новозванівка, Новолуганське і Зайцеве.

На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, сім окупантів отримали поранення.

З початку поточної доби ворог шість разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: двічі - в районі Тарамчука, поблизу Водяного, Новолуганського, Луганського і Зайцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram