ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський доручив Хомчаку "посилити активність зі знешкодження диверсантів"

Президент відреагував на обстріл кортежу голови Донецької ОДА.

Зеленський доручив Хомчаку "посилити активність зі знешкодження диверсантів"
Начальник Генерального штабу ВСУ Руслан Хомчак (в центре))
Фото: Facebook / Оперативне командування ‘Південь’

Президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу - головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку посилити активність підрозділів Збройних сил зі знешкодження диверсійних груп у зв'язку з обстрілом у Гранітному. Відповідну заяву опублікувала прес-служба глави держави.

"Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл в Гранітному розцінюю як спробу зірвати "мінський процес" і поставити під загрозу домовленість про відновлення переговорів у "нормандському форматі". Але сподівання провокаторів не здійсняться. Наша прихильність дипломатичним рішенням - незмінна", - йдеться в заяві.

Зеленський доручив Хомчаку "миттєво і жорстко" реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців.

Президент також висловив співчуття родині воїна, загиблого в автомобілі Збройних сил, і побажав якнайшвидшого одужання пораненому захиснику.

Нагадаємо, сьогодні вдень внаслідок влучання ракети у вантажний автомобіль загинув український військовий, ще один службовець ООС отримав поранення середнього ступеня тяжкості. За даними ЗМІ, автомобіль, що потрапив під обстріл, рухався в супроводі новопризначеного голови Донецької ОДА Павла Кириленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram