ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Москви відпустила затриманих на Красній площі кримських татар (оновлено)

Із затриманим поводилися коректно.

Поліція Москви відпустила затриманих на Красній площі кримських татар (оновлено)
Фото: tvrain.ru

Сімох кримських татар, затриманих під час акції протесту в Москві, відпустили після складання адміністративних протоколів. Про це повідомив їхній адвокат Олександр Піховкин, передає кореспондент LB.ua.

"З адміністративних протоколів випливає, що вони притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 5 статті 20.2 КпАП РФ, - говорить Піховкин. - Вона встановлює відповідальність за порушення учасниками публічного заходу встановленого порядку його проведення. Ця норма передбачає покарання у вигляді штрафу від 10 до 20 тисяч рублів або обов'язкові роботи до 40 годин".

Всі затримані кримські татари подали клопотання про розгляд їхніх справ за місцем проживання:

"Затримані заявили письмові клопотання про передавання на розгляд за місцем реєстрації. Ці клопотання, як і інші, залишилися без розгляду, - каже Піховкин. - Що також є порушенням процедури. Іншими порушеннями є порушення права на захист, зокрема, у праві на участь та запрошення захисника. Також було порушено право на участь у провадженні рідною мовою. Всі клопотання письмові, всі залишені без уваги і розгляду".

За попередньою інформацією розгляд адміністративних справ щодо кримськотатарських активістів пройде в Тверському суді міста Москви

Нагадаємо, учасників акції протесту звинувачують у порушенні правил проведення масових заходів. За висунутими підозрами кримським татарам загрожує штраф від 10 до 20 тис. рублів або 40 годин громадських робіт.

Як раніше повідомлялося, що сьогодні вдень у Москві затримали сімох кримсько-татарських активістів. Вони проводили акцію проти переслідувань кримських татар під приводом боротьби окупаційної влади з тероризмом.

У затриманих в руках були плакати з написами "Наші діти не терористи" і "Боротьба з тероризмом в Криму - це боротьба з інакомисленням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram