ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала киянина, який розпорошив аерозоль в обличчя депутату Березі (оновлено)

Охорона депутата зупинила нападника і передала слідчій групі.

Поліція затримала киянина, який розпорошив аерозоль в обличчя депутату Березі (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Поліція затримала підозрюваного в нападі на депутата Верховної Ради Борислава Березу в Києві. Про це повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на представника поліції Києва.

За даними поліції, інцидент стався під час зустрічі з виборцями в Деснянському районі столиці біля парку "Молодіжний". Невідомий підбіг до депутата і розпорошив йому в обличчя аерозоль.

Правопорушника зупинила охорона депутата, вона передала його поліції, яка прибула на місце.

Підозрюваним виявився 44-річний місцевий житель, вирішується питання про оголошення йому підозри. Кримінальне провадження за фактом нападу на депутата відкрито за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 4 до 7 років позбавлення волі.

Інформації про те, що депутату або виборцям на місці НП знадобилася медична допомога, немає. Береза поки що не коментував ситуацію.

Оновлення. Напад на Березу стався у вівторок, 9 липня. Про це він повідомив агентству УНН. За його даними, затримано трьох осіб - нападник був один, але в поліцію потрапили ще дві особи, які йому допомагали.

"Почуваюся чудово - краще ніж до нападу. Це сталося вчора, коли ми закінчували зустріч на Троєщині після публічних громадських слухань з приводу заборони будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині", - повідомив Береза.

За його словами, у нападників вилучили газові балончики.

Нагадаємо, в Харкові минулого тижня невідомі двічі нападали на приймальню кандидата Юрія Бойка.

Напомним, в Харькове на прошлой неделе неизвестные дважды нападали на приемную кандидата Юрия Бойко.

Нагадаємо, в Харкові минулого тижня невідомі двічі нападали на приймальню кандидата Юрія Бойка. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram