ГоловнаСуспільствоПодії

Експрацівник ДПС продавав конфіденційну інформацію з державних баз даних

Правоохоронці затримали чоловіка в Хмельницькому після спроби чергової передачі даних.

Експрацівник ДПС продавав конфіденційну інформацію з державних баз даних
Фото: scsgroup-consult.com

У Хмельницькій області співробітники Служби безпеки України викрили і заблокували механізм продажу інформації з обмеженим доступом з державних баз даних. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що механізм отримання та збуту інформації з обмеженим доступом налагодив колишній працівник Держприкордонслужби. Він продавав інформацію про в'їзд-виїзд громадян за кордон, наявність заборони в'їзду в Україну для іноземців і т.д.

Правоохоронці затримали чоловіка в Хмельницькому після спроби чергової передачі даних. Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 361-2 (збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, у тому числі посадових осіб, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, 5 липня СБУ почала розслідування втрати документа із секретною інформацією про облаштування кордону з Росією, про так званий проєкт "Стіна". Секретний документ загубив директор фірми-підрядника будівельних робіт.

Загублений документ існує в п'яти примірниках. Два з них - в 1-му спецвідділі капітального будівництва Державної прикордонної служби, ще два примірники були в директора "Каунт Груп", а один є в проєктному інституті СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram