ГоловнаСуспільствоЖиття

80% трудових нелегальних мігрантів у Чехії - українці

Кількість нелегалів у Чехії за рік майже подвоїлася.

80% трудових нелегальних мігрантів у Чехії - українці
Фото: tsn.ua

Число нелегальних трудових мігрантів у Чехії з-поза країн ЄС практично подвоїлося, 80% із них - це українці. Про це повідомляє Radio Praha.

За офіційними даними чеського Міністерства праці за 2018 рік, в Чехії нелегально перебували 3800 іноземців.

«Попри те, що в країні вже третій рік працює програма «Режим Україна», 80% нелегальних працівників були родом із цієї східноєвропейської держави. Як заявляють представники Економічної палати, проблема полягає в низькій гнучкості офіційної системи працевлаштування українців», - сказано в повідомленні.

У Міністерстві праці Чехії зазначають, що незаконне залучення іноземців до праці пов'язане ще з тим, що роботодавці прагнуть укластися в терміни виконання виробничих замовлень, тому готові ризикувати наразитися на санкції.

Торік працівники відомства оштрафували 500 фірм на суму, що перевищує 150 мільйонів крон. Порушення були зафіксовані під час перевірки 7200 підприємств.

Нагадаємо, 3 червня 2019 року уряд Чехії подвоїв річні квоти прийому трудових мігрантів з України. Раніше кількість нових працівників, які могли приїхати для працевлаштування в Чехії, становила 19 600, тепер її збільшено до 40 000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram