ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні почався прийом заяв випускників у ВНЗ

Заяви прийматимуть до 22 липня.

В Україні почався прийом заяв випускників у ВНЗ
Фото: 112.ua

В Україні 10 липня почали приймати заяви від абітурієнтів, які вступають до вищих навчальних закладів на основі повної загальної середньої освіти.

Про це повідомляє "Освіта.ua".

Зазначають, що абсолютна більшість нинішніх абітурієнтів повинні подавати заяви в електронній формі.

"Прийом заяв триватиме до 22 липня для осіб, які вступають на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. Ті абітурієнти, які вступають на основі співбесід, вступних іспитів або творчих конкурсів, повинні подати заяви до вузів до 16 липня. У ці ж терміни проводиться вступ на перший курс на основі повної загальної середньої освіти в інших (крім денної) формах навчання за державним або регіональним замовленням, а також за рахунок цільових пільгових державних кредитів", - говориться в повідомленні.

Щоб подати електронну заяву у ВНЗ, абітурієнту потрібно створити електронний кабінет.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, єдиний навчальний заклад, у якому на 2019 рік не передбачено жодного місця згідно з держзамовленням - Одеський національний медичний університет, який захопили рейдери.

Нагадаємо, цього року Кабмін скоротив держзамовлення у ВНЗ. 2019 року передбачено підготовку 182 567 осіб, у тому числі на денній формі навчання - 161 794 осіб, що менше від затверджених 2018 року показників на 1,3% і 2,3% відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram