ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти назвало регіони, які краще за інших упоралися із закупівлями для перших класів НУШ

До навчального року підготувалися Київ, Сумська й Одеська області.

Міносвіти назвало регіони, які краще за інших упоралися із закупівлями для перших класів НУШ
Фото: Владислав Мусиенко

На цей момент найкраще із закупівлями для Нової української школи впоралося місто Київ, де вже обладнали майбутні перші класи меблями на 65%, дидактикою - на 64,8%, а також комп'ютерною технікою на 30%.

Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти.

"Нам потрібно вчитися на торішніх помилках. Я нагадаю, що минулого року вчасно забезпеченими відповідним обладнанням були лише класи в Сумській області та місті Києві. Решта - ні. Це було торік, і для цього був ряд причин. Цього року в нас немає вже таких виправдань. І цього року всі закупівлі повинні бути здійснені вчасно, тим паче, що ми віддали освітню субвенцію НУШ на місця значно раніше, ніж торік. Що ми бачимо за оперативними даними на 5 липня? Ми бачимо, що місцеві органи по країні закупили трохи більше ніж 17% дидактичних матеріалів, 20% від потреби меблів, 15% від потреби комп'ютерного обладнання", - розповіла на Координаційній раді міністр освіти і науки Лілії Гриневич.

Вона зазначила, що серед найбільш підготовлених до нового навчального року, крім Києва, також Сумська й Одеська області. Найменший обсяг закупівель мають Івано-Франківська і Запорізька області - близько 11% від потреби.

Гриневич додала, що зараз співфінансування місцевих органів самоврядування для НУШ по країні становить близько 33%. Найбільше власних коштів дала Волинська область, яка за рахунок своїх бюджетів подвоїла інвестиції в НУШ.

Нагадаємо, Нова українська школа - це назва реформи загальної середньої освіти, яку реалізує Міністерство освіти і науки України. Цього навчального року першокласники вже вчаться за новою системою. В освітній простір НУШ входять столи і парти, дошки, стенди, настільні ігри, полички для зберігання робіт дітей, куточок для дослідів, килим для сидіння, крісла-пуфи, бібліотека, а також робоче місце вчителя: стіл, стілець, шафи і комп'ютер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram