ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гриневич має намір створити Український центр розвитку освіти

Міністр також закликала місцеві органи вчасно зробити закупівлі у сфері освіти - до початку навчального року.

Гриневич має намір створити Український центр розвитку освіти
Фото: 24tv.ua

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич анонсувала створення Українського центру розвитку освіти. Про це вона заявила під час координаційної ради з питань упровадження реформи у сфері освіти, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є Інститут модернізації змісту освіти, ми повинні його перезавантажити. Я прошу прем'єр-міністра і коордраду дати доручення, щоб нам сприяли центральні органи влади, щоб ми могли в короткий термін узгодити постанову про створення Українського центру розвитку освіти", - сказала Гриневич.

На початкових етапах цей орган буде займатися введенням Нової української школи. У перспективі він буде виконувати функції Інституту модернізації змісту освіти, який ліквідують.

Крім того, Гриневич закликала місцеві органи вчасно здійснити закупівлі у сфері освіти - до початку нового навчального року, оскільки торік із цим були проблеми, а до навчального року школи були повністю готові лише в кількох областях.

На цей момент місцевими органами закуплено 18% від необхідних дидактичних матеріалів, 20% меблів, 15% комп'ютерного обладнання, 6% мультимедійного обладнання.

Нагадаємо, вчора, 8 липня, Лілія Гриневич повідомила, що у 25 українських школах випробують нову програму навчання SEE Learning, яка пропонує сучасні підходи до соціального, емоційного і морального виховання.

Щоб визначити, які саме школи випробують нову програму, буде проведено конкурсний відбір за принципом "один регіон - одна школа". І випробування цієї програми допоможе виокремити найуспішніші практики, які застосовуватимуть у всіх українських школах.

SEE Learning розробила міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram