ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики опублікували в соцмережах відео ракетного обстрілу Мар'їнки із зони житлової забудови

Інформації про постраждалих на цей момент немає.

Незаконні збройні формування на Донбасі з території населеного пункту Олександрівка здійснили обстріл околиць Мар'їнки з реактивної установки розмінування, імовірно - УР-83. Відео обстрілу виклав у мережу один з окупантів, який знімав постріл на мобільний телефон, повідомляє пресслужба 24-ї бригади ЗСУ.

"На цьому відео бойовики зухвало зафіксували власні злочини проти цивільного населення і бійців, які захищають околиці Мар'їнки. Це відео підтверджує, що незаконні збройні формування б'ють просто з житлових вулиць н.п. Олександрівка, сподіваючись, що Збройні сили України, зреагувавши на провокацію, відкриють вогонь, що дасть їм можливість далі поширювати свої брудні фейки. З огляду на те, що їм це не вдається, ми фіксуємо факти спеціального підриву бойовиками будівель цивільного населення тимчасово окупованих територій, які видаються як обстріли ЗС України, для дискредитації наших підрозділів", - сказано в повідомленні.

За кадром чути неадекватний сміх російських найманців, а також реакцію на їх власний злочин.

"Дуже сподіваємося, що ці кадри побачить передусім місцеве населення, яке проживає на тимчасово окупованих територіях і зробить для себе висновки. Матеріали за цим видом злочину будуть надані в СЦКК", - додали в пресслужбі 24-ї бригади.

Установка УР-83П призначена для розмінування полів шляхом дистанційного вибуху заряду, спрямованого з повітря. Пуск заряду здійснюється з укриття з відстані щонайменше 50 м. Такий вибух потужністю близько 250 мін бойовики здійснювали в районі Мар'їнки наприкінці червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram