ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський вірить, що Україна рухається до припинення вогню на Донбасі

Українська сторона очікує демонтажу фортифікаційних споруд, щоб почати відновлювати міст.

Зеленський вірить, що Україна рухається до припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що українська і російська сторони поступово рухаються до стійкого припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вірю, що ми рухаємося до стійкого припинення вогню. Розумію - не так швидко, як хотілося б. Тому що фактично ми рухаємося по мінному полю, у всіх сенсах цього слова. І попереду багато роботи для відновлення Донбасу", - заявив президент на пресконференції з лідерами ЄС за підсумками саміту Україна-ЄС.

Говорячи про розведення військ у районі Станиці Луганської в Луганській області, Зеленський доповнив, що українська сторона очікує демонтажу фортифікаційних споруд на окупованій території для початку відновлювальних мостових робіт.

Нагадаємо, 30 червня завершилося розведення сил біля Станиці Луганської. Його розпочали 26 червня, коли Збройні сили України і члени незаконних збройних формувань покинули передові позиції разом з озброєнням і вийшли за межі ділянки розведення.

1 липня президент Володимир Зеленський назвав розведення сил біля Станиці Луганської "початком завершення гарячої фази війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram