ГоловнаСуспільствоЖиття

Організація "Повернись живим" анонсувала акції протесту через телеміст із РФ

"Ми, як і раніше, не будемо підтримувати жодну політсилу. Але ми маємо намір почати проводити акції".

Організація "Повернись живим" анонсувала акції протесту через телеміст із РФ
Виталий Дейнега
Фото: facebook/Vitaliy Deynega

Волонтерська організація "Повернись живим" анонсувала проведення акцій "Захистимо Україну разом", щоб не допустити проведення телемосту з російським пропагандистським телеканалом "Россия 1".

Про це повідомив у фейсбуці керівник організації Віталій Дейнега.

"Ми збираємо людей для акцій, спрямованих проти спроб послабити національну безпеку України. Останньою краплею, яка допомогла нам до цього прийти, став анонс «телемосту» одного українського телеканалу з російськими колегами. Оголошення зробив особисто головний пропагандист Росії Дмитро Кисельов", - написав він.

Дейнега наголосив, що фонд "Вернись живим" довгий час уникав вуличних акцій і залишався аполітичним.

"Ми, як і раніше, не будемо підтримувати жодну політсилу. Але ми маємо намір почати проводити акції. Першу ми проведемо вже цього тижня. Приєднатися і допомогти нам з організацією можна тут", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США у 1985 році.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями.

Спікер Ради Андрій Парубій закликав СБУ і Нацраду зірвати телеміст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram