ГоловнаСуспільствоЖиття

З ДБН викреслили обов'язкове проектування телефонів-автоматів у готелях

Крім цього, виключили облаштування абонентських скриньок, театральних і залізничних кас, перукарень, торговельних кіосків, медпунктів і т.ін.

З ДБН викреслили обов'язкове проектування телефонів-автоматів у готелях
Фото: zn.ua

З державних будівельних норм з проектування готелів вилучили низку вимог, які передбачали обов'язкове облаштування телефонів-автоматів, абонентських скриньок, театральних і залізничних кас, перукарень, торговельних кіосків, медпунктів і т.ін. у будівлях готелів. Про це повідомляється на сайті Кабміну з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе.

Нові ДБН вже опубліковані і набудуть чинності з 1 жовтня 2019 року.

«Державні будівельні норми щодо готелів були дуже застарілими. Досі в них передбачалося обов'язкове облаштування таких радянських і зовсім неактуальних в наш час приміщень, як абонентські скриньки, телефонні автомати, залізничні та театральні каси. Звичайно, років 20 тому, коли не було інтернету або мобільного зв'язку, це було актуально, але не зараз», - заявив Парцхаладзе.

За його словами, Мінрегіон залишив можливість для власників готелів у разі необхідності передбачати додаткові приміщення побутового обслуговування та торгівлі: хімчисток, перукарень, магазинів.

Раніше, згідно з будівельними нормами, в будівлях готелів повинні були обов'язково проектуватися телефони-автомати з розрахунку 1 шт. на 100 місць, але не менш як 2 на 1 будівлю. Крім того, у всіх готелях, де понад 100 проживають, обов'язково потрібно було розміщувати медпункт. «Сьогодні в сучасному світі це робити неактуально, нелогічно і непотрібно. Тому ми прибрали ці радянські норми», - додав заступник міністра.

Нагадаємо, згідно з новими ДБН з проектування та реконструкції метрополітенів передбачається обов'язкове облаштування туалетів для пасажирів. Їх встановлюватимуть на вході/виході зі станцій. Нові норми набудуть  чинності з 1 вересня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram