ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрпошта" випустила конверт, присвячений полоненим українцям

На конверті зображено картину української художниці.

"Укрпошта" презентувала новий конверт, присвячений українцям, що ув'язнені в Росії і на окупованих територіях, передає "Громадське радіо". 

На ньому зображена картина художниці Беати Куркуль "Маленький кораблик, повертайся додому", яка була створена в підтримку українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки.

Художниця розповіла, що створила картину через кілька днів після захоплення 24-х українських моряків.

"Мені захотілося якось конструктивно висловити своє ставлення до події. Ця робота дуже сподобалася одній із сімей захоплених моряків - зі мною зв'язалася Євгенія Ейдер. І це вилилося у великий проект. Зараз є виставка, де понад 20 художників, які взяли цю картину за основу, створили експозицію з понад 20 картин з цими трьома кораблями", - розповіла художниця.

Відзначається, що тираж конверта - 50 тисяч примірників. Погашення конверта спеціальним поштовим штемпелем заплановано на 7 липня в одному з відділень Одеси.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський, виступаючи на заходах з нагоди дня ВМС України, заявив, що "працює вдень і вночі" для звільнення українських моряків.

Російські силовики захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря 25 листопада 2018 року. Екіпаж двох катерів і буксира (24 людини) доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони перебувають і досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram