ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновник департаменту культури КМДА вимагав хабар за реєстрацію релігійної організації

Після отримання неправомірної вигоди, розміром в $2 тис., чоловіка затримали.

Чиновник департаменту культури КМДА вимагав хабар за реєстрацію релігійної організації
Фото: mlyn.by

Правоохоронці разом з Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА викрили заступника начальника департаменту культури КМДА на хабарі $2000 за реєстрацію релігійної організації. Про це повідомляється у "Фейсбук" КМДА.

Встановлено, що заступник директора Департаменту культури є начальником управління у справах національностей та релігій. У квітні 2019 він висунув вимогу про передання $2000 за узгодження документації та подальшу реєстрацію релігійної організації в Києві.

4 липня чиновник отримав цю суму неправомірної вигоди через посередника від заявника. Хабар було задокументовано негласними слідчими діями.

Після цього, підозрюваного затримали. Злочин, передбачений ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Харківській області двох патрульних викрили у привласненні водійських штрафів.

За даними прокуратури, співробітники сектору реагування патрульної поліції налагодили схему отримання "додаткового заробітку" - під час виконання своїх службових обов'язків вони зупиняли місцевих водіїв і провокували їх на надання хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram