ГоловнаСуспільствоВійна

Росія нарощує угруповання військ у напрямку Маріуполя і Харкова, - генерал-майор Бондар

Нарощування сил відбувалося весь час, тепер в ОРДЛО є все необхідне для швидкого перекидання військ.

Росія нарощує угруповання військ у напрямку Маріуполя і Харкова, - генерал-майор Бондар
Фото: пресс-служба президента

Росія нарощує угруповання військ, які розміщуються вздовж українсько-російського кордону поблизу Маріуполя і в напрямку Харкова. Про це заявив заступник командувача штабу операції Об'єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар в ефірі "Громадського".

За словами Бондаря, це поступово відбувалося протягом всього часу конфлікту на Донбасі.

"На початковому рівні, скажімо, у них теж можливості були обмежені. І за цей час вони побудували і полігони, і місця для розташування військових частин, підрозділів, розширили ті складові, які були до цього. Тому що цей напрям був не зовсім загрозливим для Російської Федерації, але зараз вони практично відбудували залізницю, яка вже не проходить через територію України", - зазначив Бондар.

Він додав, що РФ побудувала військову інфраструктуру, для того щоб можна було в короткі терміни здійснити перекидання сил і засобів.

Раніше голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні посол Яшар Халіт Чевік в своєму першому зверненні до Постійної ради у Відні назвав розведення сил і засобів біля Станиці Луганської це "похвальним кроком" на шляху до розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення.

Нагадаємо, розведення сил і засобів біля Станиці Луганської почалося в 26 червня. За останній тиждень в цьому районі не було обстрілів з боку бойовиків. Упродовж минулої доби в зоні ООС загинув один український військовий, шестеро отримали поранення і травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram