ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля ГПУ намалювали Мангера за "ґратами"

Активісти вимагають покарати замовників вбивства Катерини Гандзюк

У Києві біля будівлі Генпрокуратури пройшла акція з вимогою винести вироки замовникам вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Фото: Макс Требухов

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Активісти відновили написи з вимогою покарати замовників вбивства Гандзюк і намалювали на пішохідному переході Владислава Мангера за ґратами. Голова Херсонської обласної ради є головним підозрюваним у цій справі.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

"6 червня вбивці Каті отримали смішні вироки за жорстоке вбивство - в обмін на угоду, за якою повинні були здати замовників. Минув місяць. Мангер, Гордєєв і Рищук досі на свободі і вже планують свої політичні кар'єри після виборів. Минув місяць. Де вироки замовникам вбивства Каті Гандзюк?" - йдеться у заяві організаторів акції.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 6 червня суд виніс вироки п'ятьом фігурантам справи про вбивство Гандзюк. Вони отримали від 3 до 6,5 року в'язниці.

Обвинувачені були затримані у серпні 2018 року, їм інкримінували нанесення тяжких тілесних ушкоджень. У квітні поточного року усі п'ятеро визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством.

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою поруч з її будинком у Херсоні. Активістку госпіталізували з серйозними опіками, а потім перевезли до Київського опікового центру. 4 листопада вона померла у лікарні.

Поліція розслідує напад як замах на вбивство. Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачується Торбін, інформація про замовників засекречена.

Активісти вважають причетними до вбивства главу Херсонської облради Владислава Мангера, екс-голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і колишнього заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram