ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух попросив російську правозахисницю не втручатися в дії адвокатів Дінзе

Вікторія Івлєва організувала зустріч Балуха з іще одним адвокатом, навіть не повідомивши офіційних правозахисників українця.

Балух попросив російську правозахисницю не втручатися в дії адвокатів Дінзе
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Ув'язнений у російській колонії українець Володимир Балух заявив про втручання в його справу правозахисників, які не погоджують своїх дії з його адвокатами. Про це він написав у листі, який опублікував сьогодні адвокат Балуха Дмитро Дінзе на своїй сторінці у фейсбуці.

Послання адресоване українському консульству в РФ. У ньому політв'язень попереджає, що його інтереси представляють адвокати Ольга і Дмитро Дінзе.

"Прошу не втручатися у сферу діяльності адвокатів Дінзе, які діють у моїх інтересах і з моєї особистої згоди, інших адвокатів та інших осіб, в тому числі Вікторію Івлєву, і священнослужителів, крім мого духовного наставника, архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента", - написав Балух.

Фото: Володимир Балух

Він зазначив, що з ініціативи Івлєвої і без узгодження з Ольгою і Дмитром Дінзе його в колонії відвідував адвокат Данило Берман. "Під час спілкування зі мною адвокатом Берманом не було отримано моєї згоди на поширення конфіденційної інформації, повідомленої мною, крім інформації про оголошення протестного голодування", - підкреслив Балух.

Дмитро Дінзе прокоментував лист свого підзахисного словами: "Багато хто не розуміє, що лізти в захист неетично".

З повідомлення випливає, що 25 червня Берман зустрівся з Балухом у колонії, після чого розповів єпископу Апостольської православної церкви Росії, члену Правозахисної ради Санкт-Петербурга Григорію Міхнову-Вайтенку, що українець оголосив голодування. Єпископ також переказав, що Балух мерзне, у нього забрали Псалтир і вітаміни.

Нагадаємо, Балуха вивезли в Росію в лютому цього року, він відбуває покарання, призначене окупаційним судом Криму, в колонії м. Торжок (Тверська область Росії).

19 березня 2018 року Балух, перебуваючи в СІЗО в Криму, оголосив голодування на знак протесту проти переслідування. Суд в анексованого Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і побитті начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

У вересні Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт. У жовтні суд Криму "пом'якшив" вирок активістові і скоротив йому термін ув'язнення на один місяць.

Балух прекратил голодовку 9 октября во время этапирования в Россию.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram