ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Турчинов виступив проти легалізації медичної марихуани (Документ)

Він вважає, що це буде сприяти поширенню наркоманії в суспільстві.

Турчинов виступив проти легалізації медичної марихуани (Документ)
Фото: Макс Левин

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов і його об'єднання релігійних і громадських організацій "Всеукраїнський Собор" направило звернення спікерові ВР Андрію Парубію і нардепам, у якому виступило проти законопроєкту №10313, що пропонує легалізувати медичний канабіс.

Відповідне звернення Турчинов опублікував у своєму твітері.

"Прийняття Закону №10313, яким пропонується легалізувати канабіс, сприятиме поширенню наркоманії в суспільстві", - написав Турчинов.

Фото: @Turchynov

Фото: @Turchynov

Об'єднання вважає, що законопроект спрямований на легалізацію, культивування й обіг наркотичних засобів, а право людини на життя нібито включає в себе і свободу від наркотичної залежності.

"На наше глибоке переконання, вищевказаний законопроект у разі його прийняття призведе до стрімкого зростання і поширення наркоманії, в тому числі в молодіжному середовищі, через доступність конопель і продуктів із неї, зростання доходів наркоторговців і до вкрай негативних наслідків для всього українського суспільства", - сказано у зверненні.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила за легалізацію канабісу для застосування в медичних цілях. Вона зазначила, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів і дозволений у 25 штатах США, в Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах.

Відповідна петиція набрала необхідні 25 тис. підписів. Після чого 20 травня в Раді зареєстрували законопроєкт, що передбачає легалізацію медичної марихуани, на його підтримку виступило понад 100 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram