ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР порушило справу проти судді Баришівського суду, який позбавив ліцензії SkyUp

Підозри поки не оголошували.

ДБР порушило справу проти судді Баришівського суду, який позбавив ліцензії SkyUp
Фото: kg.ua

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо судді Баришівського районного суду Олени Литвиненко, яка призупинила дію ліцензії українського лоукостера SkyUp.

Справу порушили після розслідування програми "Схеми", передає Радіо Свобода.

Раніше журналісти виявили, що мешканка Баришівки, яка вказана позивачкою в постанові суду, насправді не подавала позов проти авіакомпанії і ніколи не користувалася її послугами.

і24 червня ДБР порушило справу за статтею 375 (Постановлення суддею (суддями) свідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу.

У Бюро розповіли, що збирають докази і отримують свідчення у цій справі, однак підозру поки нікому не оголошували.

Журналісти хотіли поспілкуватися з самою Литвиненко, але в суді заявили, що вона зараз у відпустці.

24 травня Баришівський районний суд Київської області призупинив ліцензію "першого українського лоукоста" SkyUp. У той же час суддя відмовилася забороняти компанії "здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів повітряним транспортом до вирішення спору по суті".

Коментуючи новину міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що компанія продовжить працювати в нормальному режимі без стресів для пасажирів. Крім того, міністр натякнув, що за заморожуванням ліцензії SkyUp може стояти Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram