ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумській області голову РДА затримали під час отримання 65 тис. грн хабара

Чиновник отримав гроші через посередника - колишнього начальника райвідділу Держгеокадастру.

У Сумській області голову РДА затримали під час отримання 65 тис. грн хабара
facebook.com/dze.police.ukraine

У Сумській області правоохоронці затримали голову районної держадміністрації під час отримання хабара.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції у фейсбуці.

Зазначають, що голова РДА вимагав від місцевих жителів 65 тис. гривень за вирішення питань узгодження проєктної документації на виділення в приватну власність земельних ділянок на території ввіреного йому району. Чиновник також залучив посередника - колишнього начальника районного відділу Держгеокадастру.

"Під час процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання й отримання останніми 65 тис. грн хабара за вирішення земельного питання, а саме - за передачу в приватну власність земельної ділянки з числа земель рекреаційного призначення. Сьогодні, 3 липня, правоохоронці затримали посередника під час отримання 2 тис. доларів США хабара. Напередодні оперативники задокументували факт отримання посередником першої частини неправомірної вигоди в розмірі 12 тис. грн, які громадянин переказав на його картковий рахунок. Загалом голова РДА через посередника отримав 65 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Посередника затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. Зараз вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі СБУ затримала керівника землевпорядного підприємства під час отримання 1 млн хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram