ГоловнаСуспільствоВійна

Італійський суд засудив трьох найманців, які воювали на Донбасі

Найманці отримали менш ніж три роки ув'язнення.

Суд Генуї (Італія) засудив до тюремних термінів трьох найманців, які воювали проти України на Донбасі. Про це пише місцеве видання La Stampa.

Антоніо Катальдо (35 років, родом з Нулі, провінція Неаполь) отримав 2 роки і 8 місяців, Олсі Крутані (39 років, албанець, який давно переїхав до Мілана) - 2 роки і 8 місяців, Володимира Вербицького (26 років, молдованин, який давно живе в Пармі) засуджено до 1 року і 4 місяців позбавлення волі.

Антоніо Катальді - найманець бойовиків на Донбасі
Фото: astampa.it
Антоніо Катальді - найманець бойовиків на Донбасі

Їх визнано винними в несанкціонованому вербування або несанкціонованих бойових діях в інтересах іноземної держави. Інформацію про найманців італійським силовикам передало українське посольство.

Ще троє підозрюваних у цій справі перебувають у розшуку і, ймовірно, залишаються на Донбасі. Це Андреа Палмері, якого вважають "мозковим центром", Габріеле Каругаті, відомий як "Архангел" - колишній охоронець торгового центру в Ломбардії, а також Массиміліано Кавалльєрі на прізвисько "Спартак".

Слідство довело, що всі троє різними способами отримували грошову винагороду за свою службу в лавах терористів на Донбасі.

Розслідування цієї справи почалося після виявлення речових доказів під час обшуку у групи неофашистів у провінції Спеція. Про викриття злочинної організації поліцейськими Італії стало відомо в серпні 2018 року.

Карабінери оприлюднили відео, завдяки якому можна ідентифікувати одного із затриманих - Володимира Вербицького. Він пішов воювати в травні 2015 року, тоді ж вступив до лав угруповання "Русич". Перші два місяці на Донбасі він не показував свого обличчя, але пізніше припинив ховатися. На одному з відео, яке бойовики виклали на YouTube, видно, як його вчать коригувати вогонь артилерії. На камеру "Парма" розповідає - йому 21 рік і хоча виріс в Італії, куди батьки переїхали з Молдови, вважає себе "росіянином".

Олсі Крутані - ветеран Чечні і власник спортзалу в Мілані, затятий прихильник російських бойових мистецтв. Саме під час таких спортивних заходів обговорювали можливе відправлення найманців на Донбас, пише "OttoPagine".

Посередником між охочими потрапити в Україну і тими, хто вже воює на Донбасі, виступав третій затриманий - Антоніо Катальдо. Він вважається досвідченим найманцем, тому що воював у Лівії, був у полоні бойовиків Каддафі. Навчання і військову підготовку він пройшов у Панамі.

Нагадаємо, наступного тижня суд Павії оголосить вирок українському нацгвардійцю Віталію Марківу, якого звинувачують у співучасті в умисному вбивстві італійського репортера Андреа Роккеллі біля Слов'янська 2014 року. Італійська прокуратура попросила засудити його до 17 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram