ГоловнаСуспільствоЖиття

Забудовнику Протасового Яру анулювали дозвіл на встановлення парканів

Забудовник "вирішує питання" відновлення картки.

Забудовнику Протасового Яру анулювали дозвіл на встановлення парканів
Фото: Макс Требухов

КП "Київблагоустрій" анулювало контрольну картку - дозвіл на встановлення парканів, огорож і здійснення підготовчих робіт - яка була в забудовника Протасового Яру, компанії "Дайтона Груп". Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на дані забудовника.

Картку на порушення благоустрою видали "Дайтона Груп" ще в липні 2018 року. Гендиректор компанії Дмитро Паланчук повідомив, що юристи компанії вживають заходів для продовження картки.

За словами директора компанії забудовника, їхні дії з будівництва ЖК є законними, адже тепер зона Протасового Яру не є зеленою:

"Є рішення про те, що це не зелена зона, а зона висотного житлового будівництва. Поки таке рішення діє - ми в законному полі. Його може скасувати тільки міська рада, але знову ж таки - у нас є законні шляхи для того, щоб це будівництво продовжувати", - зазначив Паланчук.

Забудовник також вважає, що зупинення будівництва неможливе.

"Є висновки про те, що схил небезпечний і його постійно потрібно зміцнювати, є заяви і клініки Амосова, там проблеми були ще з 2007 року. Ми чітко розписали, що нам необхідно для зміцнення схилу очистити його для заїзду техніки - ті дерева, які були спиляні, і зробити повторну стінку. Саме ці роботи ми й не зупиняли. Будівельні роботи ми призупинили для очікування рішення комісії. Але комісія жодних рішень не приймала",- заявив Паланчук.

Нагадаємо, місцеві жителі виступають проти забудови території та продовжують цілодобове чергування у встановлених наметах в очікуванні засідання містобудівної ради 4-5 липня, де, як очікується, розглянуть скасування містобудівних умов і повернення Протасовому Яру статусу зеленої зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram