ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд дав можливість вийти під заставу сину власника Луганського горілчаного заводу, підозрюваному у фінансуванні бойовиків

Держака заарештували з можливістю внесення 570 тис. гривень застави.

Суд дав можливість вийти під заставу сину власника Луганського горілчаного заводу, підозрюваному у фінансуванні бойовиків

Суд заарештував сина власника горілчаного заводу "Луга-Нова" Леоніда Держака, якого підозрюють у фінансуванні бойовиків "ЛНР", з можливістю внесення застави в розмірі 570 тисяч гривень.

Про це повідомив у фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

"Гуманний Конституційний Суд України вирішив, що неправильно визначати арешт як безальтернативний запобіжний захід у справах про тероризм і державну зраду. Заступнику гендиректора підприємства - спонсору терористів "ЛНР", якого затримали з посвідченням «учасника бойових дій» проти України, суд дав можливість вийти під заставу в розмірі 570 тис. гривень", - написав він.

Луценко підкреслив, що після рішення КС "у зоні ризику - понад 1000 заарештованих в Україні терористів і їхніх спільників".

"Завтра суд над найціннішим для Кремля арештантом громадянином Вишинським. Днями - апеляція Єфремову", - нагадав генпрокурор.

Нагадаємо, Держака затримали 26 червня. Його підозрюють у фінансуванні бойовиків "ЛНР". Під час обшуків у нього вдома знайшли посвідчення учасника війни за РФ і бійця "ЛНР".

Раніше Конституційний Суд за скаргою нардепа Надії Савченко визнав неконституційним обрання для підозрюваних у державній зраді і тероризмі запобіжного заходу виключно у вигляді арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram