ГоловнаСуспільствоЖиття

На шахті в Луганській області гірники відмовляються підніматися на поверхню на знак протесту

Гірники не вдоволені відключенням шахти від електроенергії.

На шахті в Луганській області гірники відмовляються підніматися на поверхню на знак протесту
Фото: Павел Лисянский\ФБ

У Луганській області на шахті "Горська" ДП "Первомайськвугілля", розташованій за 10 км від лінії фронту, гірники відмовляються виходити на поверхню, протестуючи через відключення електропостачання. Про це повідомив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський у фейсбуці.

"У шахті на горизонті (глибині) 700 м перебувають 6 гірників, люди відмовляються виїжджати на поверхню і так висловлюють протест у зв'язку з відключенням шахти від електроенергії, що спричинить затоплення гірничих виробок і насосних станцій", - написав він.

За словами Лисянського, спроба відключення шахти від електроенергії була вчора, 1 липня, після чого люди відмовилися виїжджати на поверхню. Він зазначив, що поговорив по телефону з протестувальниками і з директором шахти. Стан здоров'я гірників задовільний, з ними перебуває медсестра.

"У телефонній розмові профспілковий лідер Віктор Видиш повідомив, що вимога гірників - це надання гарантій про невідключенні електроенергії на підприємстві", - повідомив Лисянський.

На цей момент на шахті введено план ліквідації аварії, також чергує воєнізований гірничорятувальний загін, електроенергія є. Звернення шахтарів зафіксовано і передано до центрального апарату.

Нагадаємо, наприкінці травня у Львівській області внаслідок обвалу породи на шахті "Лісова" загинули двоє гірників. Одному із загиблих було лише 22 роки.

Пізніше президент Володимир Зеленський власним коштом купив нове житло для сім'ї загиблого гірника Михайла Павлика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram